Meseösvény Felsőörs

A Felsőörsön található meseösvény egy remek kikapcsolódást nyújtó program, hiszen nemcsak kirándulhatsz egy jót, hanem a mesék varázslatos világába is belecsöppensz egy-két feladattal megfűszerezve.
Az út során 5 meseládikóval fogsz találkozni, minden ládában egy mesével, és egy a településhez köthető értékes információval.
Hogy még izgalmasabbá és kalandosabbá váljék a menet, Felsőörs honlapján találni fogsz egy térképet és egy útlevelet. valamint minden állomáshoz egy-egy feladatot, amit a következő ládikóig meg tudsz csinálni.
Ha kinyomtatod a térképet add bátran a gyerek kezébe, hogy ő navigálja a túrát, így még izgalmasabbá válik számra a kaland.

Az első állomás a Miske Óvóda és Bölcsödétől indul, itt sajnos a parkoló magánterületnek számít, így mi egy közeli kis utcában tettük le az autót és vágtunk neki a túrának.Villanyoszlopokon, fákon végíg ki van táblázva, hogy merre kell haladni, azonban a második állomásnál könnyű eltévedni (nekünk legalábbis sikerült), ugyanis a dobozka mellett indultunk el közvetlen a dombtető irányába, de nem egyenesen kell felfelé haladni hanem jobbra kell kanyarodni az erdő irányába.
Talán ez a rész az út leghosszabb szakasza, azonban a leggyönyörűbb is. Fák, virágok, patak csordogálása, madárcsicsergés..
Az erdőből kiérve szabadtéri színpad és egy kisebb játszótér is várja a gyerekeket, ha nem fáradtak volna még el.
A túra az Árpád-kori katolikus templomnál ér véget, ami mellett található egy presszó, ahol lehet egy jót fagyizni.

Kellemes utat és sok kalandot kívánunk!

Bővebb információ, térkép letöltése:
https://felsoors.hu/Mese